Dry needling

Effectieve behandeling van pijnklachten

Had jij al wel eens van dry needlig gehoord? Misschien via via iets over naalden? Voor veel mensen is dry needling nog volledig onbekend. Toch wordt deze zeer effectieve techniek vele jaren in Nederland toegepast. Een van de eersten die kennis maakte met dry needling was John F. Kennedy.

Heb jij een zeurende pijn tussen je schouderbladen? Of een vage hoofdpijn als je lang achter je laptop zit? Een zeurende pijn van je heup die je been intrekt? Dit soort klachten komen vaak voort uit je spieren en worden “myofasciale pijn” genoemd. Oftewel pijn afkomstig uit je spieren.

Deze pijn ontstaat vaak door het lang in dezelfde houding zitten, veel herhaalde bewegingen maken of door de “degeneratie” van het lichaam (terwijl we nog dezelfde activiteiten vragen).

Triggerpoints

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in een spier. Het vervelende aan triggerpoints is dat ze niet alleen pijn geven op de plek waar ze zitten, maar ook ook uitstralende pijn geven. Triggerpoints in de nek-/schouder kunnen uitstralen naar de arm of zelf tot de hand, maar ook naar het hoofd en daardoor hoofdpijn geven.

Behandeling

Voor de behandeling van triggerpoints gebruiken wij vaak dry needling. Tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek, waarbij gekeken wordt of triggerpoints inderdaad de veroorzaker van de pijnklachten zijn, worden de spieren onderzocht op triggerpoints. Met dry needling wordt het triggerpoint behandeld met een dunne naald.

Om te zorgen dat de klachten ook op lange termijn wegblijven hanteren wij een uniek stappenplan.

Hypervolt

Dry needling combineren wij vaak met hypervolt-massage.

Dry needling MuscleMove

Uitkomsten pilot

  • Klachtenvrij
  • Duidelijk minder klachten
  • Kleine afname van klachten
  • Geen verandering

In 2016 heeft MuscleMove een pilot uitgevoerd bij de Hanzehogeschool Groningen. Hier ontvingen de medewerkers van de Hanzehogeschool eenmalig een kennismakingsconsult met dry needling. De resultaten bleken verbluffend. Na slechts 1 behandeling al verandering van klachten.

Deze resultaten zien wij ook terug in de praktijk.

Wat vinden anderen?

Marieke Dijk, 21 jaar

Doet opleiding in de zorg, werkt in de horeca en voetbalt in de hoofdklasse.

Ik heb contact gezocht met Musclemove vanwege enorme rugklachten. Doormiddel van naalden is mijn rug losser gemaakt en kan ik weer soepel bewegen. Ik had zoveel pijn dat ik dagen amper m’n bed uit kwam, de hele dag door met pijn leefde en niet echt kon ontspannen. Door Musclemove is dit alles verholpen en heb ik eigenlijk vrijwel geen last meer van m’n rug.

Ik heb meerdere mensen Musclemove aanbevolen. Wat er ook is, wanneer er wat is, ik kan altijd terecht. Ik heb vertrouwen in Musclemove en het geeft me zekerheid dat dingen verholpen kunnen worden.

Kim van Plateringen, 34 jaar

Werkt als projectleider bij ZINN.

Al een tijd had ik af en toe last van spanningshoofdpijn. Het voelde alsof ik een band om m’n hoofd had die net te strak zat. Ik werd getipt om eens dry-needling te proberen. In het verleden ben ik al eerder naar volle tevredenheid bij Muslce Move onder behandeling geweest (ook met dry-neelding), dus ik heb Linda gebeld om een afspraak te maken.

Al na de eerste behandeling voelde ik me direct een ander mens! Ongelofelijk. Mijn hoofd voelde helder en ik had het idee dat ik veel scherper kon zien. Ook heb ik daarna geen last meer gehad van hoofdpijn. Doordat je met de dry-needling naalden bij triggerpoints kan komen waar je met je handen niet bij kunt komen, is deze behandeling heel effectief. Linda voert haar behandelingen rustig en kundig uit. Ze legt duidelijk uit wat ze gaat doen en neemt de tijd. Ik zou iedereen die soortgelijke klachten ervaart, adviseren om een afspraak te maken bij MuscleMove. Wat mij betreft 5 sterren!

Maak direct een afspraak

Naam *

E-mail *

Tel.nr *

Onderwerp

Bericht *