Fysiotherapie

Behandeling van klachten volgens uniek 4 stappenplan

“Voor mijn werk zit ik veel achter de computer, daardoor heb ik last van mijn nek gekregen.”

“Sinds een paar weken heb ik een pijnlijke schouder. Ik heb niks vreemds gedaan en toch nam de pijn alleen maar toe.”

“Tijdens een telefoontje liet in een pen vallen. Ik bukte om het op te rapen, maar plotseling blokkeerde mijn rug. Ik kon geen kant meer op.”

Zomaar een aantal voorbeelden waarbij bewegen opeens niet meer zo vanzelfsprekend is. Maar liefst 90% van alle mensen overkomt dit een keer. Grote kans dus dat ook jij hier mee te maken krijgt. We horen je denken “dat gaat toch vanzelf weer over?”. Gelukkig gebeurt dat meestal, maar wat als je nog sneller weer pijnvrij kunt zijn of als jij tot de 20% behoort waarbij de klachten niet overgaan, maar chronisch worden?

Om jouw van je klachten af te helpen
werken wij met een uniek 4-stappenplan:

STAP 1: Uitgebreide intake
Wat is er aan de hand? Wat kan ik er aan doen? Hoe lang duurt het? Dat zijn de eerste vragen die iemand heeft zodra er een klacht is ontstaan. Een uitgebreid onderzoek, met als uitkomst een heldere diagnose en analyse van het ontstaan van de klacht is dan ook essentieel voor het behandelresultaat.

Wij nemen altijd uitgebreid de tijd voor deze intake.

STAP 2: Behandeling
De start van de behandeling richt zich op het zo snel mogelijk laten afnemen van pijn en/of het verbeteren van beweeglijkheid.

Hiervoor gebruiken wij diverse technieken, zoals:

 Dry needling

 Active release

 Hypervolt

 (triggerpoit) massage

 Mobilisatie technieken

STAP 3: Leefstijladvies

De invloed van leefstijl op onze klachten is aanzienlijk. Voeding, stress, beweging spelen daarin een veel grotere rol dan veel mensen denken.

Deze kennis (vanuit fysiotherapie en orthomoleculaire voedingsleer) zetten we dan ook in voor het optimaal herstel van klachten.

STAP 4: Belastbaarheidstraining

Blijf (langer) klachtenvrij door gerichte oefeningen en training. Spieren trainen zorgt ervoor dat je lichaam jouw activiteiten aankan, zonder klachten te krijgen.

Dit kan individueel, door huisoefeningen of door het trainen in een van onze Power Circuit- groepen.

Veelgestelde vragen over fysiotherapie

Welke behandelmethodes heeft MuscleMove?

Wij hanteren een uniek stappenplan om de klacht snel te verminderen en te zorgen dat deze ook op lange termijn wegblijft. Een van de belangrijkste behandelmethodes die wij gebruiken is dry needling.

Wat kost fysiotherapie als ik geen aanvullende zorgverzekering heb?

Ben je niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan betaal je volgens onze praktijk-tarieven. Deze kosten kun je direct per pin afrekenen.

Wordt fysiotherapie vergoed door de zorgverzekering?

Fysiotherapie wordt (in niet-chronische gevallen) vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt kun je in de polis terugvinden hoeveel behandelingen vergoed worden. MuscleMove heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dat houdt in dat je geen rekening ontvangt als fysiotherapie voor jou vergoed wordt.

Moet ik iets meenemen naar mijn eerste afspraak?

Bij de eerste afspraak hoef je alleen een legitimatiebewijs mee te nemen. Bij andere afspraken hoef je niks mee te nemen.

(Nee, ook geen handdoek, ook geen verzekeringspas)

Maak direct een afspraak

Naam *

E-mail *

Tel.nr *

Onderwerp

Bericht *