Orthopedische geneeskunde (Cyriax)

Een duidelijke diagnose voor een adequaat behandelplan

Sneller een diagnose en adequate behandeling bij spier-, pees, en gewrichtsklachten. Nieuwsgierig hoe dat precies in z’n werk gaat? En vooral, waarom is dat voor jou van belang?

Bij MuscleMove wordt gewerkt volgens de methode “Orthopeadic Medicine”, oftewel “Orthopedische geneeskunde”. Deze methode is ontwikkeld door orthopeed prof. James Cyriax. Maar wat is orthopedische geneeskunde nu precies?

Deze methode gaat over het onderzoek en de behandeling van orthopedische klachten, die niet in aanmerking komen voor een operatie. En dat zijn er nog al wat….knieklachten, zoals jumpers kne, runner knee of nekklachten ontstaan door het werken achter de laptop of schouderpijn door het tennissen. Ga zo maar door.

Onderzoek zonder MRI of röntgen

Eigenlijk gaat het in de dagelijkse praktijk om klachten die meestal niet, of heel moeilijk, met behulp van rontgenfoto/MRI te ontdekken zijn. Om tot een diagnose te komen is daarom het “klinisch onderzoek” het belangrijkste. Bij het klinisch onderzoek wordt door het stellen van vragen (anamnese), het kijken naar opvallende zaken aan de buitenkant van het gewricht (inspectie) zoals zwelling en het doen van lichamelijk onderzoek met specifieke testen een diagnose gesteld.

Het is dus van groot belang dat deze aspecten goed worden uitgevoerd. Alleen met een duidelijke en goede diagnose kan ook een goede behandeling volgen. Zonder exact te weten in welke stuctuur het probleem veroorzaakt, is het niet mogelijk goede therapie te starten. Een schouder die niet goed kan bewegen door een frozen shoulder, heeft een hele andere behandeling nodig dan een schouder die niet goed functioneert door een slijmbeurs ontsteking.

“State of the art” behandelingen

De ontwikkelingen gaan snel, ook in de fysiotherapie. Er komt steeds meer inzicht in hoe gewrichten bewegen, hoe spieren herstellen na een beschadiging, hoe bindweefsel er precies uitziet. Ook worden de behandelmogelijkheden steeds verder uitgebreid. Door deze ontwikkelingen is de methode van Cyriax nog altijd de basis, maar wordt deze constant sterk geactualiseerd en uitgebreid door de laatste inzichten. MuscleMove is constant op de hoogte van deze inzichten en daarom ontvang je altijd behandeling volgens de laatste “state of the art”.

Maak direct een afspraak

Naam *

E-mail *

Tel.nr *

Onderwerp

Bericht *